Translate

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Μόνο τα θηλυκά κουνούπια εκδικούνται, Κυκλοφορεί

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία, το αστυνομικό μυθιστόρημα του Άκη Παρισιάδη, "Μόνο τα θηλυκά κουνούπια εκδικούνται", από τις εκδόσεις "Χάρτινη Πόλη"

Τέσσερις ώριμες γυναίκες που γνωρίζονται από την Αγγλία, όπου πέρασαν τη νεότητά τους. Τρεις απόπειρες δολοφονίας εναντίον ενός γνωστού πολιτικού. Μια εξαφανισμένη υπηρέτρια ύποπτη για τις απόπειρες. Τρεις θάνατοι που αποδίδονται σε ατύχημα. Μια ομάδα κομμουνιστών που διοχετεύει έγγραφα από τη Σοβιετική Ένωση σε όλη τη χώρα. Μια αυτοκτονία που συντελέστηκε είκοσι χρόνια πριν. Γεγονότα που μοιάζουν ασύνδετα τελικά ενώνονται από τις λεπτές κλωστές της μοίρας και δείχνουν πως η δίψα για εκδίκηση μένει αναλλοίωτη δύναμη που κινεί και διαμορφώνει μέσα στο πέρασμα του χρόνου.
  Στην Αθήνα του 1952
κατά την προεκλογική περίοδο για τις εκλογές του Νοεμβρίου, ο δημοσιογράφος Ιάσων Ανθύλλης, συντηρητικός και άνθρωπος της συνήθειας, με την ιδιάζουσα συμπεριφορά, αλλά και την οξυδερκή του σκέψη, θα βρεθεί άθελα του αντιμέτωπος με ένα δυσανάγνωστο μυστήριο που θα μπορέσει να το αποκρυπτογραφήσει συνδέοντας άψογα το μυρωδικό που χρησιμοποιεί η θεία του για τα όσπρια και την αγάπη του για το ρομαντικό συνθέτη Εκτόρ Μπερλιόζ.

«Προσπαθώ να κατανοήσω την ανθρώπινη φύση. Όμως πάντα μένω εμβρόντητος. Αναρωτιέμαι εν τέλει τη διαφορά μας με τα ζώα. Εκείνα ορισμένες φορές μοιάζουν πιο ανθρώπινα ή εμείς πιο ζωώδεις;» 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου