Translate

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τα βραβεία Πούλιτζερ για το 2015

Ανακοινώθηκαν στις 21 Απριλίου τα βραβεία Πούλιτζερ για το 2015. Και πέραν των δημοσιογραφικών βραβείων, τα λογοτεχνικά Πούλιτζερ έχουν και φέτος μεγάλο ενδιαφέρον καθώς βραβεύουν διάφορες κατηγορίες στη λογοτεχνία. 



Λογοτεχνικό

Ο Αντονι Ντόερ με το βιβλίο «All the light we cannot see» είναι ένα πολύπλοκο βιβλίο. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Γαλλία και την Γερμανία στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, με δύο νέους των οποίων οι ζωές συναντώνται: ένα τυφλό κορίτσι, η Μαρί-Λωρ, φεύγει από το Παρίσι για να μπει στον αντιστασιακό αγώνα και ένα Γερμανό ορφανό ο Γουέρνερ, που μπαίνει στην ακαδημία των Νέων του Χίτλερ. Ο συγγραφέας πέρασε δέκα χρόνια έρευνας και γράφοντας το βιβλίο το οποίο έγινε και πριν την βράβευση μπεστ-σέλλερ με 1.6 εκατομμύρια αντίτυπα στην Αμερική.

Αληθινή Ιστορία

η Ελίζαμπεθ Κολμπερτ με το «The Sixth Extinction: An Unnatural History» περιγράφει τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της διάβρωσης του περιβάλλοντος και το πως επηρεάζουν την ζωή στον πλανήτη.
Η συγγραφέας που γράφει για αυτά τα ζητήματα στους New York Times, τα ερευνούσε εδώ και χρόνια. «Ήθελα να γράψω κάτι γιατί όσο μάθαινα για αυτά, αναρωτιόμουν γιατί δεν ασχολούμαστε όλοι με αυτό».

Βιογραφία

Το βιβλίο του Ντέιβιντ Κέρτζερ «Ο Πάππας και ο Μουσολίνι : η κρυφή ιστορία του Pius XI και η άνοδος του Φασισμού στην Ευρώπη» είναι μια διπλή βιογραφία του καθηγητή Κέρτζερ, του πανεπιστημίου Μπράουν.

Ιστορικό

η Ελίζαμπεθ Φεν, παρουσίαζει μια αθέατη πλευρά της αμερικανικής ιστορίας. Το βιβλίο της «Encounters at the Heart of the World: A History of the Mandan People» αναφέρεται σε τελετές της φυλής των Μαντάν που ζούσαν στη Νότια Ντακότα τον Μεσαίωνα.

Ποίηση

Ο Gregory Pardlo με το «Digest», δίνει νέα διάσταση στην σύγχρονη Αμερικανική ποίηση, μιλώντας για καθημερινά πράγματα όπως η γειτονιά του στο Μπρούκλιν και η ταυτότητα του ως πολίτη της μεγαλούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου